Syria & Jordan

Siria & Jordan – Coasta Turciei la Mediterana – Partea 6

Picture 633 Picture 562    5 iunie – Din Mersin se termina autostrada si se continua cu un drum pitoresc, D400, un fel de transfagarasan pe coasta de sud a turciei. Peisajele sunt beton, dar din pacate mafia e vigilenta. Primim si eu si Mircea amenzi de 130 euro de caciula. Nu e bai, suedezul ne-a zis ca daca luam amenzi in Turcia sa uitam de ele ca nu ne mai intreaba apoi nimeni nimic cum iesim din tara.

Ajungem pana in Anamur, unde ne cazam la un motel de 10 euro pe malul marii. Mancam si un fel de tocanita de vita foarte faina inainte de somn .

6 iunie – Militia chiar e vigilenta. Alti 130 euro. Punem fituica in buzunar langa cealalta cu gand sa uitam de ele si mergem mai departe. Trecem prin Alanya, Antalya unde bagam si un McDonalds, si apoi inca cativa km pana dam de un camping indicat de gps.
Campingul e cam dezolant, dar nu e f scump, 10 lire de caciule. Somn la motel tufis .

7 iunie – Azi iar mergem mai mult. Trecem de Antalya, o luam in nord, apoi in vest, spre Denizly si mai departe spre Izmir. Pe drum avem noroc si dam si peste un Burger King unde ne umplem matu .
In Aydin avem parte de o peripetie oarecum distractive. La un moment dat bou de Mircea observa niste turcaleti pedestri care stateau la trecerea de pietoni. El das a opreasca, eu din urma lui la fel, dar stupoare, auzim scrasnete de roti in spate, claxoane, harmalaie mare. Pietonii nici nu se misca, asa ca ii dam inainte. La urmatorul semafor vine un basibuzduc cu masina langa noi :Picture 604
Picture 594De ce ati oprit ?
Pai erau pietoni, au prioritate pe trecerea de pietoni.
Nu, nu au !
Pai vroiau sa treaca strada …
Trebuia sa-I claxonati !
Adevarul e ca in Turcia este fix pe dos fata de sirieni. Daca in Siria treci pe unde te taie capul, la turci pe trecere te uiti sa nu vina nici o masina, si ii dai totusi fuguta pe trecere ca si daca vine unu nici nu te baga in seama, trece peste tine.

Trecem si de magaria de trafic de pe centura Izmirului cu bine , mai mergem nitel pe noapte si ne oprim in Aliaga. Ratacim pret de fo juma de ora pana gasim un hotel, cu pretul standard – 10 euro de caciula, mai facem ceva cumparaturi, net wifi si la infundat patu.

Picture 601Picture 624

Picture 615

Comments

comments

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Most Popular

To Top