Africa

Chinguetti : Ziua 9: Sahara de Vest


IMG_1299
Ziua 9: Sahara de VestIMG_1331

11.09.2015

Dune de nisip, primele camile, valurile inspumate ale oceanului, drumuri bune si multe controale de politie.

Plecam din Tan-Tan pe la 10 jumate, cand trezim Africanu din garajul hotelului. E mult spus garaj, de fapt e un fel de hambar cu acoperis spart, dar are lacat, e ok.Pana in Tarfaya, relieful e ars si stancos.Apoi incep pe ici pe colo sa apara dunele de nisip.La un moment dat simteam ca fugim de pe sosea atat din cauza vantului  puternic , cat mai ales din cauza nisipului imprastiat . Iti dadeai greu seama daca se risipeste  usor sau poate reprezenta un obstacol.Asa ca am mers incordati si cu mare grija.

IMG_1351                In Laayoune ne oprim sa cumparam apa si suntem surprinsi de faptul ca orasul este curat si ingrijit, cu palmieri de-o parte si de-alta a soselei.Ce-i drept, populatia este mult mai rara in partea aceasta sahariana.Tocmai din acest motiv,acestia sunt scutiti de taxe pentru a stimula migratia, drept dovada, pretul carburantului este la jumatate, circa 1/2 euro litru. Ne intelegem cu un nene in spaniola care ne arata unde gasim un butic si cu vanzatorul la fel, care nu a auzit de Romania, ci doar de Europa . Pornim mai departe.

Cu nisip in par ajungem la Boujdour, dupa mai multe controale de politie.Deja controalele sunt popasuri la care repetam acelasi lucru: unde mergem , de unde venim( oooo Romania, nu Allemagne?), ce profesii avem, pt FT spunem ca lucreaza in telecomunatii- e prea greu network administrator; pt BT e mai simplu- economist : termen universal ; ca Africanu e Honda si unde mergem ( ne invata ei cum sa pronuntam corect Chinguetti).La ultimul control,la 60 km de Boujdour suntem intrebati daca inoptam in oras, nu suntem hotarati insa ei ne recomanda Hotel Taiba.

La intrarea in oras, ne decidem totusi sa inpotam la acest hotel-250 dihami camera si avem si unde lasa Africanu- in fata hotelului.Seara, dupa 21.00, iesim prin oras.E invazie de controale ale politiei- ii gasim si noaptea in intersectii.Orasul e mult mai civilizat decat TanTan si bulevardul principal e mult mai lat, iar terasele sunt pline ochi de marocani dornici de o vorba buna si comentatori sportivi, care privesc insetati meciurile de football la plasmele din localurile respective.Vrem si noi sa mancam papa bun, asa ca mergem sa cautam si gasim in cele din urma carnita de vitica sub forma de hamburger si cartofi. Poate si din cauza ca ne-a fost foarte foame, dar pot declara ca a fost unul dintre cei mai buni hamburgeri mancati, si asta pt. numai 90 dirhami.

IMG_1390 IMG_1425 SAM_3514

Comments

comments

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Most Popular

To Top