Tunisia 2007

Drumul pana la feribot

Motorcycle in Civitavecchia Italy preparing to cross with a ferry to Tunis.

Dupa aproape 6 luni de planuri si pregatiri ma aflu in fata blocului, gata de plecare. Intotdeauna am gasit Africa fascinanta si mi-am dorit sa o pot impreuna si cu pasiunea mea pentru motociclete. Azi, pe 3 februarie a sosit si acest moment.

Planul e simplu, ma duce tatal meu cu dubita pana in Italia. Pe drum trebuie sa ne oprim si in Austria sa-mi cumpar si necesarul de echipament si piese. Din Civitavecchia urmeaza sa plec pe cont propriu cu un feribot pana in Tunisia, iar la intoarcere voi fi luat din nou pe patru roti inapoi acasa.

In prima zi ajungem seara tarziu la Arad unde dormim la un motel. Zilele urmatoare ni le petrecem pe autostrazi, cu o pauza in Austria, in Graz pentru cumparaturi.
A patra zi ajungem aproape de Civitavecchia, de unde urmeaza sa iau feribotul spre Tunis. si ne cazam la un hotel. Avem surpriza neplacuta ca instalatia sanitara din baia camerei sa se revolte impotriva noastra si suntem condusi la subsol intr-o alta incapere.

A cincea zi mi-o petrec mesterind la motocicleta. Tentativa mea de a schimba discul de frana din fata esueaza lamentabil, din simplul fapt ca nu se potriveste, este pentru un alt model. Nu-i nimic , indrept cu cheia franceza discul actual si este ok 🙂 Cu motocicleta gata de drum imi pregatesc bagajul si ne indreptam catre port.

Seara ma prezint la biroul companiei navale ca sa ridic biletele, insa imi dau seama ca am bagajul mult prea greu. Efectiv stand la rand simt cum rucsacul ma trage pe spate. Imi dau seama ca nu voi putea pleca aici si imi reorganizez rapid bagajul. Arunc in dubita cam tot ceea ce nu cred ca imi trebuie, si devin cat de cat mai usor.
Dupa ce imi iau ramas bun de la tatal meu, nu dureaza mult si imi dau seama din nou ca tot sunt greu. Il sun, nu este departe si face cale intoarsa. Din acele lucruri pe care le consideram esentiale renunt din nou la multe dintre ele si astfel pe la ora 23 ma gasesc pe feribot ridicand ancora 🙂

Am parte si de o surpriza placuta. Inca de la imbarcare aud duclele grai romanesc si ma pomenesc ca aproape tot echipajul este format din romani. Ma bucur de intalnire si timpul trece repede in compania lor.

 

 

Comments

comments

Most Popular

To Top