Africa

Chinguetti : Ziua 7.Cine se scoala de dimineata ( in Rabat) departe ajunge( in Agadir)

IMG_1051Ziua 7.Cine se scoala de dimineata ( in Rabat) departe ajunge( in Agadir)

-BT, trezeste-te!Trebuie sa plecam la ambasada!”

-“Cat e ceasul?”

-” E 6.00.Hai sus!”

Strangem bagajele si pornim pe un drum cu destule curbe dar liber la o ora asa matinala.Insa la un moment dat, drumul e in lucru si e deviat la stanga intr-o curba foarte stramta, nesemnalizata pe care nu a ancicipat-o FT, asa ca Africanu franeaza in regim de urgenta, la limita aderentei, pana cand se opreste : nu iesim de pe drum, iar roata se opreste excat in capat.Bun soferul, bun Africanu ca nu ne-a dat jos in sant.

Ajungem la 7.30 in fata Ambasadei Mauritaniei, care are inca portile inchise.Pe strada suntem  noi 2,Africanu si un nene african care matura strada.El devine primul informator pentru noi:ora de deschidere a ambasadei e la 09.00, pretul vizei:80 euro/persoana, dar ne si explica unde putem face copii xerox pentru pasapoarte : peste drum de strada principala, cum treci intersectia pe la semafor e un butic unde scrie “Photocopie”.Il credem pe cuvant, ma duc sa fac copii si la 09.00 cand se deschide ambasada, predam actele completate, urmand sa revenim dupa ele la ora 14.00.

IMG_1072

Plecam sa mancam la Burger King papa traditional marocan. Nu a fost prima alegere, initial vroiam la Pizza Hut dar e inchis la ora 10.00.Dupa masa, mai avand ceva timp la dispozitie, pornim GoPro-ul cu intentia de a vizita orasul.O nebunie de trafic-care mai de care taiau benzile fara semnalizare, foarte mult zgomot si multe claxoane.Ajungem langa Palatul Regal, insa nu ne este permis sa intram in curtea interioara sa facem un tur.Oprim in parculetul din fata Mosheei Badr si a Muzeului De Istorie, facem poze si nervosi din cauza trafiului, ne intoarcem la ambasada.Primim viza cu o ora mai devreme, cu toate ca ofiterul imi spune cand ajung la ghiseu ca nu sunt gata, ca maine sa venim dupa ele.Apoi razand imi intinde pasapoartele si ne ureaza drum bun.Afara, un cetatean care se doreste a fi paznic , se face placut si amabil, vorbeste cu noi dspre traficul din Casablanca si de Mauritania, pentru ca la final sa ne schimbe parerea despre amabilitatea lui:ne cere bani, putini acolo, dar bani sa fie:(

Pornim spre Casablanca cu speranta ca vom ajunge in timp util si la Moscheea Hassan al II-lea.

La circa 80km de Rabat, pe autostrada a avut loc un accident -un tir rupsese o pancarda , iar acesta care era facut scrum.Circulatia din sensul opus era paralizata; noi am trecut cat de cat repede printre masini.

SAM_3310

 

SAM_3372                In Casablanca, haos la puterea N si un trafic infernal. FT este foarte incordat si agasat de acest lucruSAM_3356.Ajungem cu greu la Mosheea Hassan al II-lea,
facem niste poze admirand-o, apoi plecam inapoi catre autostrada prin aceasi harababura.Este un oras murdar, haotic, cladiri fara fatada, unele foarte moderne si altele care stau sa cada, cu strazi extrem de aglomerate si forfota continua.Am pierdut in Casablanca circa 2 ore din drumul nostru catre Agadir.

Relieful devine din ce in ce mai arid si orasele sunt din ce in ce mai saracacioase, iar amestecul de apus de soare cu pamantul din ce in ce mai rosiatic contureaza chipul Africii.Ultimii km de autostrada(cca 180)i-am prins pe noapte in care FT a indurat indelung lumina de faza lunga a tirurilor din sens opus.Africanu in aceasta noapte a intinerit si s-a dat kilometrajul la 0, prilej de La Multi Ani!!!!

Mergem incet, e intuneric, si desi e autostrada, aceasta urca si coboara suficient cat sa faca TIR-urile sa mearga cu 10-20 kmh. Si cum aceste dragute omizi cateodata au stopurile pe spate nefunctionale avem toate sansele sa ne lipim de dansele daca pilotam mai sportiv.

La 22.00, ajungem in Agadir la hotel Ibis unde decartam 22 euro pt. o camera fara mic dejun.Africanu e parcat in siguranta, iar noi cadem lati dupa 17 ore awake si available pe ziua de azi.

 

 

IMG_1081
IMG_7055

Comments

comments

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Most Popular

To Top