Africa

Chinguetti : Ziua 3. Toate drumurile duc la… Livorno

IMG_0660     Ziua 3. Toate drumurile duc la… Livorno 05.09.2015

                Desteptarea!!! A fost ora 9!…in Slovenia.IMG_0667

Nu mai ploua, insa am auzit noaptea cum in geamul mansardeai batea ploaia.FT zice ca in Italia ploaia este la fel ca ninsoarea in Bulgaria (pt. cunoscatori 🙂 ).

Norocul nu este in totalitate de partea noastra; a plouat la cca 15 min dupa ce am plecat din Logatec, insa cel mai mult si chiar torential la intrarea pe centura catre Venetia, unde aproximativ 50 km am mers pe banda de urgenta fiind ambuteiaj. Drumul catre Florenta-Livorno este destul  de lin-pitoresc , cu multe tuneluri.In Livorno oprim la un supermarket, insa nu am fost foarte inspirati intrucat era specializat in vanzarea produselor non-food, gen detegenti si cutii de depozitare.Asa ca intrebam  o italianca care vorbea engleza “un poco ‘ si ma ghideaza catre Eurosol, un fel de Lidl unde am putut cumpara ceva provizii pentru ferry-boat.

Pornim catre port si…punct, ochit, punct lovit- ajungem prin  toata harababura din port, la locul de check-in. Mi-am adus aminte de la tura din 2008, cand am orbecait cam 2 IMG_0668ore prin port, de unde se face imbarcarea, caci altfel semnele lipseau cu desavarsire. Nenea italian specializat cu ordinea si disciplina, ne-a asezat in fruntea cozii de masini blindate cu papornite pe capota, chiar si cu caciuciucuri, portbagaje burdusite cu varf si indesat, conduse de non-europeni.Alaturi de noi, la coada vin si alti 2 motociclisti- tata IMG_0694si fiu dupa cum pareau- nemti dupa nr lor de inmatriculare.In fata noastra e un gardulet pe care nenea insarcinat cu ordinea si disciplina il da la o parte cand apare o masinuta a portului, deservindu-ne drept ghid pana la vapor. Pe drum nu eram siguri ca trebuia sau nu sa ne tinem dupa masina asta si ne amuzam ca tot cardul de masini burdusite vine dupa noi, ca un alai princiar. Daca greseam noi, greseau toti 🙂 Ajunsi pe ferry-boat, FT se duce la ghiseu pentru OK-ul actelor, iar eu sun acasa: “-Ne auzim peste 3 zile! Pornim pe mare”.

Impreuna cu cei doi nemti, urcam pe ferry-boat.Facem cunostinta cu ei, si da, sunt tata si fiu.Africanu langa motoarele lor, tot semet si mandru este:) – urmeaza sa fie legat impreuna cu motocicletele nemtilor.

Incarcati de genti, cutii, casti, urcam  spre cabina.Chinese-man-ul din staff ne vede si sare in ajutorul nostru luandu-ne din bagaje;ma simt ca o testoasa eliberata de o grea carapace.IMG_0685

Ne schimbam repede si pornim in explorare, pe punte.Mare vapor mare, cu baruri, discoteca, casino, restaurante dar mai ales camera de rugaciune Sunt 8 punti,e un vapor de 200 m,iar majoritatea pasagerilor sunt  africani care mai de care mai galagiosi si intinsi peste tot pentru a-si gasi locuri cat mai bune de dormit.Oameni cu papornite, saltele, paturi,femei cu copii mici isi faceau culcus prin cotloanele culoarelor, prin salile de asteptare, pregatindu-se de culcare. Am facut si noi asta dupa ce am povestit de “Titanic”in varianta noastra.

IMG_0735

Comments

comments

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Most Popular

To Top