Prologue : Turkey 2016

Turkey 2016 – Mersin [Part6]

IMG_5495      De la Tarsus la Mersin sunt 25 de kilometri, drepti si plati. Termometrul indica temperaturi de 38-40 grade. Singura patanie a fost ca m-am incapatanat la o benzinarie sa desfac capacul unei sticle, care s-a spart si m-am ales cu o taietura de toata frumusetea la degetul mare. Patronul mi-a oferit un plasture si cu degetul astfel peticit reusim sa ajungem pana la Hotel Yassar, 85 lire cu tot comfotul.

In autogara este zarva mare, cu greu imi fac loc sa intru in biroul celor de la Metro Turizm. Contra 180 de lire, achizitionez pentru a doua zi doua bilete de autobuz cu destinatia Istanbul.IMG_5646

Pentru mine este a treia oara in Mersin. Orasul nu s-a schimbat mult, insa acum avand bicicleta il pot explora mai in tihna . Ne plimbam prin centru, pe faleza si prin cartiere de blocuri noi noute. Masa o luam la Burger King, azi tradam kebap-ul.

A doua zi in Mersin ne-o petrecem plimbandu-ne pe faleza si prin parcuri pana catre seara cand avem autobuzul.

Fac pana din nou, tot la roata din spate. Nu am chef sa o peticesc, asa ca schimb camera. Pentru a nu ma obosi prea tare la pompa, mergem 1 km pana la prima benzinarie.

IMG_5608Aici stupoare : am valva presta si mijlocul ei s-a indoit in adaptorul la schraeder. Cand desurubez , se desurubeaza cu tot, iar cleste am uitat sa i-au la mine.

Cu greu ma fac inteles ce vreau la vanzatorul de la benzinarie. Cleste se numeste penser, gata am retinut. Mi-l imprumuta si astfel am iarasi o roata umflata la 3,5 atmosfere.IMG_5652

Seara autobuzul intarzie, o ora si putin. Ni se tot zice sa asteptam, insa nu suntem siguri ca suntem intelesi sau ca am inteles noi bine, asa ca stresam pe toata lumea.

Cand autobuzul vine, soferul nu vrea sa ne ia cu bicicletele, insa lasa pe altii sa umple cala cu saci si covoare. Pai nu merge domne asa, cei de la bilete mi-au zis ca se poate. Insistam si avem succes, suntem si noi si bicicletele in autobuz.

Noaptea ne-o petrecem pe drum, atipind iepureste, cu scurte pauze pe la popasuri de autobuze.

Comments

comments

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Most Popular

To Top