Africa

Chinguetti : Ziua 16. Bonjour din Boujdour a Gulemin!

Ziua 16. Bonjour din Boujdour a Gulemin!

18.09.2015IMG_2070

Dimineata merg la farmacie pentru pastile de tuse(40 dirhami) si sa schimb bani.Imi place ca in banca sunt numai functionare- femeile banchere la putere.Avem de parcurs pana in Tan-Tan 560 km.Drumul pana in Tan-Tan este impresionant.In Layoune am oprit si FT si-a luat o inghetata foarte buna facuta din lapte, chiar cu gust de lapte. De aici si pana la Tan-Tan, se vede coasta Atlanticului, cu valuri care se sparg de tarm.

In Tan-Tan ne ducem la pizzeria la care am mancat acum o saptamana.Domnul patron se bucura ca ne revede si ne prepara rapid 2 pizza cu vita, una vegetariana si una cu pui si ne serveste si cu 2 sucuri.In timp ce asteptam la masa pe terasa sa fim serviciti, se baga in seama cu noi un baiat care ni se pare prietenos.Ne spune ca este o plaja langa oras unde vin foarte multi turisti, inclusiv romani.Mi-e greu sa cred ca Tan-Tan face parte din circuitul turistic prioritar al romanilor.Dar baiatul nu e tocmai bine intentionat pentru ca la final ne cere banuti.Patronul pizzeriei il alunga si reusim astfel sa mancam pe-ndelete.

IMG_2113Dupa iesirea din tan-Tan, peisajul devine arid si incepe partea muntoasa Anti Atlas. Avand in vedere ca e trecut de ora 17.00 si incepe sa apuna soarele, decidem sa ne oprim in Guelmin, nu in Tiznit-la 120 km de Tan-Tan.Incepe sa se intunece,ne prinde noaptea pe drum.La cca 50 km de Guelmin facem un pic popas sa citim presa romaneasca urmarindu-l pe Oprescu ridicat de DNA, apoi mergem pe serpentine prin munti.In spatele unui tir care merge cu viteza extrem de redusa, asteapta FT sa aiba vizibilitate ca sa poata depasi. Tirul da semnal de stanga, interpretam gresit indicatia, Africanu intra in depasire, insa din sens opus, tocmai in curba ne vedem fata in fata cu un alt tir.Ne strangem cat putem de mult spre dreapta, milimetric, aproape ne oprim dar tirul care il depasim merge cu 5 kmh si nu putem reveni pe sensul nostru.Tirul din fata ne claxoneaza.Cutiile, viteza, nu stim daca ne putem strecura, insa reusim sa ne pitim pe linie deapta intre cele 2 tiruri si sa scapam cu viata.Am fost la cativa cm sa ne atingem cu cutiile de tirul din dreapta noastra.”Idiot nenorocit!”atat am reusit sa-i strig tiristului din fata care a semnalizat. Dar in final cel mai bine e sa nu te increzi in semnalele celorlalti participanti la trafic prea mult, mai bine stateam cumintei pana vedeam clar in fata.

Ajungem in Gulemin vii- nu ingerasi.Cautam hoteluri pe GPS, altfel nu gasim.La primul hotel au camera dubla insa ii raspund sincer receptionistului ca NU atunci cand ma intreaba daca suntem casatoriti.Mare greseala pentru ca ne poate oferi doar 2 camere separate, ambele cu 200 dirhami.Ne recomanda hotel Hamza. Incercam si la celalalte hoteluri de pe GPS :370 dirhami, 320, 200 dar fara parcare pentru African.La hotel Hamza hotaram sa ramanem- 300 dirhami camera+loc pentru African.Foarte frumoasa camera, iar receptionistul foarte ospitalier.Il rugam sa ne serveasca ceai pentru ca nu ma simt foarte bine, probabil de la caldura si raceala si ni-l aduce in camera impreuna cu o farfurie de struguri.

IMG_2153

Comments

comments

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Most Popular

To Top