Africa

Chinguetti : Ziua 5. Ziua stampilei.

IMG_0807Ziua 5. Ziua stampilei.

Ne anunta de dimineata Sebastian(neamtul junior)ca trebuie sa urcam pe puntea cu nr 7 sa ne stampilam pasapoartele si pentru African trebuie sa primim “La feuille verte”(foaia verde).Cu pasapoartele a mers relativ rapid.Un formular completat si…

– Marcu!IMG_0712

… a strigat domnul organizator si ne-a facut semn sa se asezam tacticos la coada ca sa primim stampila pe pasapoarte.

Pentru foaia verde- alta coada.Toti fii lui Allah stau asezati in “ordine”, adica de la 148 ajunsesera la 60- Eu stiu ca arabii citesc invers insa si numara invers?

Ne intalnim si cu nemtii si completam impreuna foaia verde dupa un model pus pe un perete, apoi dupa un model de pe net si ulterior ajutati de un bastinas. Cat timp asteptam stam de vorba cu ei.Parca presimt ei ca noi avem doar apa si salam in camera scotand tacticos o ditamai sticla de 2 l de Cola si jeleuri cu care ne servesc si sincer, nu reusesc sa nu refuz.
Monsieur-ul care semneaza si introduce in baza de date nr vehiculelor, era singurul capabil sa-mi ofere informatii in franceza.

“- Cand sa revin?

– Peste 3 ore”, imi raspundea el.IMG_0898

Asa ca a 3-a oara (respectand numarul incercarilor din povesti)cand ne-am dus, am nimerit fix pe usa din spatele lui.Ne-a zambit, ne-a luat formularul, l-a semnat si inregistrat.Uff, greu cu multi oameni binevoitor de vorbareti de araba intre ei .

Am luat cina(fara prajituri si suc)- 13 euro si am adormit vi
sand la urmatorul pas, cel de maine, pe pamant african.IMG_0818-2

Comments

comments

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Most Popular

To Top