Kenya

Peste munti pana la Ecuator

Equator sign in Maselo Kenya.

img_2046Mi-a placut foarte mult sa stau la Hotel Afrique, mai ales din cauza personalului de nota 10. Dupa ce servesc mic dejunul ne luam la revedere si mai facem cateva poze impreuna.

Drumul este destul de dificil, urca numai ca sa coboare. Dupa aproximatic 15 km aud un zgomot puternic la roata din spate. Am a doua spita rupta, din fericire este pe partea cu discul de frana si nu trebuiesc demontate pinioanele.

Cat ma pregateam de lucru se opreste un domn, cu ambele lui fetite pe o motocicleta. Vorbim putin si apoi se scuza ca trebuie sa ajunga la biserica. Intre timp vine si Robert si incearca sa ma ajute. Din fericire treaba merge relativ usor si in jumatate de ora am spita noua si bagajele puse la loc pe bicicleta.

Sa traversezi satele africane duminica este ceva deosebit. Toata lumea este la biserica si ii aud de pe drum cum canta.

img_2061 img_2063

img_2070Aplic vorba, zambeste si lumea iti va zambi inapoi. Si chiar asa este, toata lumea zambeste si imi face cu mana. Cateodata copii alearga dupa mine si ma striga :Yello muzungu! Le zambesc si le raspund cu un hello iar apoi ma uit cat de fericiti sunt ca i-am bagat in seama.

In Ugunja ma prinde ploaia. Vad un umbrar pe stanga drumului si ma ascund repede sub el. Ma urmeaza si cativa copii si o femeie. Cand incepe sa toarne torential adapostul nostru nu mai face fata. Tovarasii de umbrar ma parasesc, fiecare ducandu-se catre alte adaposturi mai bune. Eu nu am unde merge …

Ma gandesc sa-mi scot pelerina de ploaie, insa toarna cu galeata si mi-as uda tot bagajul. Si uite asa sunt ud pana la piele iar apa imi musteste in incaltari.

img_2082 img_2086

Dupa ce ploaia se potoleste la fel de brusc cum s-a pornit, un domn care a ramas blocat cu masina in namolul format vine sa ma incurajeze. Apreciez gestul si pornesc la drum.img_2095

Sunt deja la peste 1400 metri altitudine sunt ud si imi este putin frig. Insa drumul vrea sa aiba grija de mine si ma urca pana la 1550 metri, ma coboara la 1300 si ma urca din nou la 1550. Si uite asa ca ma incalzesc sub hainele ude.

Trec de Yala si Luanda si ma opresc in Maselo fix pe linia Ecuatorului. Este un mic hotel aici si decid sa dorm cu capul in emisfera de nord iar cu picioarele in cea de sud 🙂

Portarul imi propune sa facem un mic test cu apa care se scurge si imi cere 300 KES. E mult, se poate pentru 100? Cred ca ar fi acceptat si mai putin insa asa am ocazia sa filmez putin si are cine sa-mi faca o poza la ecuator 🙂

img_2102 img_0333

Comments

comments

Most Popular

To Top