Tunisia 2007

Matmata si intoarcerea acasa

Motorcycle in tunisia near Matmata comming from Douz.

A zecea zi din calatoria mea ma gaseste in Douz. Imi iau la revedere de la acesta dis de dimineata cu destinatia Matmata, intrucat auzisem ca este un drum mai practicabil de acolo catre Ksar Ghilane.
Drumul este bun cu exceptia ca dupa o curba am surpriza sa vad in fata mea trei dromaderi lasati in mijlocul drumului …

Dupa cateva ore ajung la Matmata, unde ma cazez la Hotel Matmata bineanteles. Ma aflu chiar langa Hotel Sidi Driss, unde au fost filmate secvente din filmul Star Wars … Nu am dormit acolo pentru ca nu aveau bai in camere si cel mai important, nici parcare pentru motocicleta.

Las bagajele la hotel si plec sa explorez muntii din zona. Cu ocazia asta ma duc si in New Matmata, la 15 km distanta, intrucat acolo este singura benzinarie.

Ma bucur de cateva drumuri de macadam, pana cand, la un moment dat imi vine sa ma dau iar in petec cand trec pe langa cativa beduini . Vreau sa merg pe o roata, insa nu ma calculez bine si ma gasesc cazut pe jos.

Ma ridic repede, ma scutur de praf si plec mai departe rusinat de patania facuta. Din pacate imi dau seama la primul popas si de ceea ce mi s-a intamplat … Cadrul este rupt in 2 locuri … Nu la structura de rezistenta din fericire, insa la structura care tine codita si de unde mi-am fixat eu suportul de canistra si bagaje … se mai tine doar in 2 suruburi …

Ma intorc la hotel si negasind nici un fel de rezolvare la problema mea ma decid ca nu ma mai pot aventura pe drumuri neasfaltate.

Ma culc devreme, caci am un feribot in urmatoarea zi la orele 23:30.

Ma scol cu noaptea-n cap si plec la drum. Am cam 5-600 km pana in Tunis, insa merg incet si cu grija din cauza cadrului rupt care poate ceda in orice clipa … In curbe mai ca nu ma inclin, la denivelarile pt reducerea vitezei mai ca ma claxoneaza toti participantii la trafic, insa in final reusesc sa ajung cu bine.

Imi cumpar biletul si ma imbarc pe acelas vapor cu care am venit, Eurostar Salerno, si las Tunisia in zare, promitand ca ma voi intoarce in curand mai bine pregatit .

Urmatoare zi mi-o petrec pe feribot iar seara tarziu ajungem in Europa. Imi iau o camera in Civitavecchia, la acelas hotel la care am mai stat si la venire si il astept pe tatal meu care vine sa ma ia cu dubita.

Ajunge tarziu, si usa la hotel este inchisa. Nu vad pe nimeni si nici nu o pot deschide, asa ca eu dorm in pat, iar tatal meu in parcarea din fata hotelului, in masina. Dimineata incarcan mobra in duba si plecam … Ne prinde ziua 14 in Austria conducand pe rand si ma dormind cate o ora prin parcari … Trecem si de unguri, iar in ziua 15 obositi ajungem seara tarziua acasa in Bucuresti …

A fost o experienta foarte frumoasa, am ramas cu amintiri placute, insa nu m-am pregatit suficient. Rusacul cu bagaje m-a incomodat iar suportul de benzina si bagaje a fost gandit foarte prost si a dus la ruperea cadrului … Insa acum cu experienta acumulata, la urmatoarea aventura poate voi avea o inspiratie mai buna.

Comments

comments

Most Popular

To Top