Africa

Chinguetti : Ziua 20 La revedere Africa!

Ziua 20. La revedere Africa!IMG_2682

22.09.2015

Ne trezim foarte devreme, in jur de ora 05.00 ca sa pornim la drum spre Tanger.Nu o luam pe autostrada ci pe un drum national care e cam peticit dar ajungem in timp util la portiunea de autostrada catre Tanger- 12 dirhami taxa de autostrada.

Ne oprim la Marjane ca sa ne facem plinul cu provizii pe ferry-boat si de altfel sa cheltuim dirhamii ramasi. Umplem ditamai papornita cu de ale gurii, ba mai cumparam si cativa hamburgeri de la McDonalds sa avem la noi. In fata la Mc ne revedem si cu baba cersetoare fara dinti, cu care ne mai intalniseram la dus. Desi ulterior ne gandim ca era dragalasa cu dintele ei si ne pare rau, pe moment nu ii dam nimic.Suntem deja cu jumatate de ora intarziere , insa Africanu o porneste cu tupeu catre port. La un moment dat, o luam pe un drum gresit si ne intoarcem intr-un sens giratoriu.Politistul de-acolo opreste circulatia si reusim astfel sa intoarcem si sa pornim pe drumul corect catre port. Aici mai facem un ultim ocol sa facem plinul plin cu benzina ieftina de africa. Ultimii dirhami se duc la magazinele de la intrarea in vama pe diverse.IMG_2685

Ajungem la punctul de imbarcare cu papornita plina cu apa si alimente necesare pentru IMG_27273 zile de stat pe mare, ne dam si ne urcam cu greu pe moto din cauza ei in timp ce trecem prin toate formalitatile. Coada de masini la imbarcare ? Nu ne intereseaza, noi avem 2 roti, sus cu noi 🙂

Pe vapor ne intalnim cu tatal si fiul neamt, ne bucuram de revedere , urmand sa povestim pe punte despre experientele noastre.Lucru pe care il si facem dupa ce ducem bagajele in cabina, si de asemeni facem si cunostinta cu un italian plimbaret dornic si el de un schimb de opinii.

  • – Delfinii !
  • Da, si in italiana delfinii sunt tot delfini ; zise italianul aratand cu degetul spre mare. In zare Africa devine din ce in ce mai mica pana dispare.
  • La revedere !

Cadem lati de oboseala in jurul orei 22.00 dupa cina si o promenada pe punte.
IMG_2696

Comments

comments

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Most Popular

To Top